EL FESTIVAL REC DE TARRAGONA TANCA AVUI LES SEVES PORTES D’AQUESTA EDICIÓ ESPECIAL

EL FESTIVAL REC DE TARRAGONA TANCA AVUI LES SEVES PORTES D’AQUESTA EDICIÓ ESPECIAL

El REC s’ha celebrat entre el 9 i el 18 de novembre a diferents espais de la ciutat de Tarragona.

 Els films guanyadors d’aquesta edició han estat “Joven y alocada” de Marialy Rivas que ha rebut el Premi del Públic (esponsoritzat per Basf), “Mapa” de Leon Siminiani que ha guanyat el Premi del Jurat i “L’age atomique” de Hélene Klotz que ha rebut una Menció Especial.

 El públic assistent a totes les activitats del REC ha superat els 2.500 espectadors i es confirma així que el festival disposa d’un públic fidel i que segueix les seves apostes.

 Després de tancar aquesta Edició Especial, des de l’organització es té la sensació d’haver trobat un camí per al desenvolupament del festival amb les seves apostes artístiques mitjançant la potenciació del treball en xarxa i la implicació amb els diversos agents del territori.

Aquests dies han passat pel festival directors, actors i gent de la professió, entre els que destaquem a la directora Maja Milos (directora del film “Klip!”), Elías León Siminiani (director de “Mapa”), Aureliano Amadei, Marçal Forés (director de “Animals”), Borja Cobeaga (director de “Pagafantas” i que ha participat en una de les taules rodones), Pamela Pianezza (periodista, crítica de cinema i Jurat del REC, juntament amb Marçal Forés i Aureliano Amadei) i Laufey Guðjónsdóttir (directora de l’Icelandic Film Center).

 El Festival REC continua de forma consistent al llarg de 12 edicions amb la seva aposta per donar visibilitat a nous corrents i nous creadors, obrint una porta a la diversitat temàtica i creant un aparador amb el millor cinema actual

Del 9 al 18 de novembre Tarragona ha acollit l’Edició Especial del Festival REC amb una línia de programació arriscada i totalment focalitzada en l’actualitat. Un festival que ha sigut legitimat popularment i que un cop va anunciar que enguany no es podria celebrar en les dates previstes, va rebre un fort recolzament per part dels ciutadans de Tarragona i persones d’arreu de l’estat, recolzant i defensant el certamen degut a ser una aposta artística de qualitat i que és necessària per a la ciutat de Tarragona.

 El REC ha tancat avui diumenge les seves portes amb el lliurament de premis als films guanyadors i la festa de cloenda.

 Es destaca l’acceptació per part del públic que han tingut les noves apostes del festival, tan en activitats com en espais. Una de les coses més ressenyables ha estat l’aposta per l’educació (Universitat Rovira i Virgili) i la formació (amb la implicació en el desenvolupament del sector), activitats que han comptat amb la satisfacció de tots els participants i agents implicats. Aquestes activitats del REC reafirmen així la seva aposta per la divulgació i educació per tal de poder consolidar-se com un referent de l’audiovisual en el territori.

També han sigut refrendades qüestions com l’establiment de diverses línies temàtiques mitjançant ‘programes especials’ dins l’aposta Opera Prima. En general de la secció principal del festival s’ha valorat la qualitat de la programació i la diversitat en les propostes estilístiques, així com la presència de directors i d’altres convidats.

En general, la sensació d’assistir als primers passos dels directors del futur s’ha instal·lat com una mena de ‘privilegi adquirit’ entre el públic tarragoní.

 El públic assistent a totes les activitats ha superat els 2500 espectadors. Xifra s’ha de valorar diverses circumstàncies com el canvi de dates, canvi de format del festival i el fet de que aquesta Edició Especial s’ha fet en un temps record. El que indica que el REC pot presumir d’un públic fidel que segueix les seves apostes com ja es va demostrar amb l’exitosa campanya de crowdfounding.

El REC agraeix la col·laboració de totes les institucions, entitats col·laboradores i convidats així com del públic participant.

A partir d’aquest moment, l’equip del REC iniciarà un període de reflexió, en el que es valorarà el pes que han tingut la creació de xarxes, la capacitat de compartir continguts amb d’altres espais i institucions, i la expansió de les seves activitats a diversos espais. Tot i que encara resten incògnites per resoldre en aquests temps incerts, aquesta Edició Especial es tanca amb la sensació d’haver trobat un camí per al desenvolupament del festival amb les seves apostes artístiques mitjançant la potenciació del treball en xarxa i la implicació amb els diversos agents del territori.

Calendari de Publicacions

November 2012
M T W T F S S
« Oct   Oct »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Arxiu de Publicacions