Les bases de participació a la secció Opera Prima de la tretzena edició del REC queden obertes fins el 21 d’octubre

El REC Festival Internacional de Cine de Tarragona, que celebrarà la seva tretzena edició del 4 al 8 de desembre del 2013, obre  la convocatòria del seu concurs Òpera Prima Internacional fins al 21 d’octubre. En aquesta secció hi poden participar els primers llargmetratges dels directors/es d’àmbit internacional que no hàgin estat estrenats en pantalles comercials espanyoles. Aquesta serà l’única secció a concurs del festival que optarà a 4 premis, un dels quals amb remuneració econòmica de 2.000 euros. Donant continuitat a aquest concurs internacional,  el festival segueix apostant pels joves creadors del cinema contemporani. Podeu consultar les bases de participació al següent enllaç bases_català

EL FESTIVAL REC DE TARRAGONA TANCA AVUI LES SEVES PORTES D’AQUESTA EDICIÓ ESPECIAL

EL FESTIVAL REC DE TARRAGONA TANCA AVUI LES SEVES PORTES D’AQUESTA EDICIÓ ESPECIAL

El REC s’ha celebrat entre el 9 i el 18 de novembre a diferents espais de la ciutat de Tarragona.

 Els films guanyadors d’aquesta edició han estat “Joven y alocada” de Marialy Rivas que ha rebut el Premi del Públic (esponsoritzat per Basf), “Mapa” de Leon Siminiani que ha guanyat el Premi del Jurat i “L’age atomique” de Hélene Klotz que ha rebut una Menció Especial.

 El públic assistent a totes les activitats del REC ha superat els 2.500 espectadors i es confirma així que el festival disposa d’un públic fidel i que segueix les seves apostes.

 Després de tancar aquesta Edició Especial, des de l’organització es té la sensació d’haver trobat un camí per al desenvolupament del festival amb les seves apostes artístiques mitjançant la potenciació del treball en xarxa i la implicació amb els diversos agents del territori.

Aquests dies han passat pel festival directors, actors i gent de la professió, entre els que destaquem a la directora Maja Milos (directora del film “Klip!”), Elías León Siminiani (director de “Mapa”), Aureliano Amadei, Marçal Forés (director de “Animals”), Borja Cobeaga (director de “Pagafantas” i que ha participat en una de les taules rodones), Pamela Pianezza (periodista, crítica de cinema i Jurat del REC, juntament amb Marçal Forés i Aureliano Amadei) i Laufey Guðjónsdóttir (directora de l’Icelandic Film Center).

 El Festival REC continua de forma consistent al llarg de 12 edicions amb la seva aposta per donar visibilitat a nous corrents i nous creadors, obrint una porta a la diversitat temàtica i creant un aparador amb el millor cinema actual

Del 9 al 18 de novembre Tarragona ha acollit l’Edició Especial del Festival REC amb una línia de programació arriscada i totalment focalitzada en l’actualitat. Un festival que ha sigut legitimat popularment i que un cop va anunciar que enguany no es podria celebrar en les dates previstes, va rebre un fort recolzament per part dels ciutadans de Tarragona i persones d’arreu de l’estat, recolzant i defensant el certamen degut a ser una aposta artística de qualitat i que és necessària per a la ciutat de Tarragona.

 El REC ha tancat avui diumenge les seves portes amb el lliurament de premis als films guanyadors i la festa de cloenda.

 Es destaca l’acceptació per part del públic que han tingut les noves apostes del festival, tan en activitats com en espais. Una de les coses més ressenyables ha estat l’aposta per l’educació (Universitat Rovira i Virgili) i la formació (amb la implicació en el desenvolupament del sector), activitats que han comptat amb la satisfacció de tots els participants i agents implicats. Aquestes activitats del REC reafirmen així la seva aposta per la divulgació i educació per tal de poder consolidar-se com un referent de l’audiovisual en el territori.

També han sigut refrendades qüestions com l’establiment de diverses línies temàtiques mitjançant ‘programes especials’ dins l’aposta Opera Prima. En general de la secció principal del festival s’ha valorat la qualitat de la programació i la diversitat en les propostes estilístiques, així com la presència de directors i d’altres convidats.

En general, la sensació d’assistir als primers passos dels directors del futur s’ha instal·lat com una mena de ‘privilegi adquirit’ entre el públic tarragoní.

 El públic assistent a totes les activitats ha superat els 2500 espectadors. Xifra s’ha de valorar diverses circumstàncies com el canvi de dates, canvi de format del festival i el fet de que aquesta Edició Especial s’ha fet en un temps record. El que indica que el REC pot presumir d’un públic fidel que segueix les seves apostes com ja es va demostrar amb l’exitosa campanya de crowdfounding.

El REC agraeix la col·laboració de totes les institucions, entitats col·laboradores i convidats així com del públic participant.

A partir d’aquest moment, l’equip del REC iniciarà un període de reflexió, en el que es valorarà el pes que han tingut la creació de xarxes, la capacitat de compartir continguts amb d’altres espais i institucions, i la expansió de les seves activitats a diversos espais. Tot i que encara resten incògnites per resoldre en aquests temps incerts, aquesta Edició Especial es tanca amb la sensació d’haver trobat un camí per al desenvolupament del festival amb les seves apostes artístiques mitjançant la potenciació del treball en xarxa i la implicació amb els diversos agents del territori.

ATENCIÓ: CANVIS A LA GRAELLA REC

L’equip del REC, després d’escoltar totes les opinions i realitats, i valorant les sensibilitats de col·laboradors; espais d’activitats; participants; convidats; i el seu propi equip; i sense entrar en valoracions de caire polític, però amb la voluntat de respectar el dret a vaga de tots els ciutadans, trasllada les activitats previstes per al dimecres 14 de novembre a d’altres espais de la seva graella de programació.

Així, la programació de l’Edició Especial del REC, resta de la següent manera:

Graella REC

EL FESTIVAL REC DE TARRAGONA ANUNCIA PART DE LA SEVA PROGRAMACIÓ

Del 9 al 18 de novembre Tarragona acollirà l’Edició Especial del Festival REC amb una línia de programació arriscada i totalment focalitzada en l’actualitat.

Es presentaran un total de 10 films a competició en el concurs d’Opera Prima Internacional. Aquesta secció identitària consolida al REC com l’únic festival estatal especialitzat en primeres pel·lícules d’autors internacionals a concurs. El Festival mostra una panoràmica dels camins de la creació cinematogràfica contemporània i dona visibilitat a nous creadors d’àmbit internacional. Entre les pel·lícules destacables d’aquesta secció trobem “L’Age Atomique” de Héléna Klotz. La pel·lícula que tindrà la premiere espanyola al festival, explora els misteris de la amistat romàntica adolescent fent un ús evocador i encisador del so i la imatge. “L’Age Atomique” va rebre el premi Jean Vigo 2012 i va ser guanyadora del premi FIPRESCI de l’últim Festival de Berlín. També comptarà amb “Arraianos” de Eloy Enciso, un conte intimista del món rural al voltant d’un petit poble entre Galícia i Portugal. Una pel·lícula entre la realitat i la ficció, interpretada pels habitants de la zona, d’un alt risc creatiu i innovador, que va significar la única presència espanyola al passat Festival de Locarno.

Continuant amb la aposta per noves cinematografies es presenta la retrospectiva nacional dedicada a Islàndia. Un país conegut per la seva manera d’encarar la crisi financera, on el seu cinema ha tingut un gran desenvolupament, amb gran varietat de temàtiques i punts de vista. Destaca “Gnarr” de Gaukur Úlfarsson, estrenat al Festival de Tribeca i premiat arreu del món, documental amb el més corrosiu dels còmics islandesos que s’endinsa en la caòtica escena política de Islàndia amb la voluntat de ser alcalde de Reykjavik, o “Backyard” de Árni Sveinsson (present entre d’altres al Festival de Karlovy Vary ), un documental on els membres de FM Belfast conviden als altres col·legues músics per fer concerts al pati de casa. Conegut com “backyard concerts” són una excitant proposta musical que s’ha convertit en una referència per a les bandes més reconegudes d’Europa. Tots dos films tindran l’estrena a Espanya al si del festival.

D’altra banda en la secció Focus In es presenta aquest any un cicle fresc i trencador. Girls on Fire són una sèrie de films dirigits per joves directores que retraten noies adolescents amb coratge i personalitat. Protagonistes autoconscients, definides per la seva total llibertat i desvergonyiment, que utilitzen el seu cos i la seva sexualitat per a relacionar-se i comunicar-se amb el món exterior. Com el cas de Daniela, una adolescent sexualment alliberada que creix al si d’una família xilena ultra-catòlica a “Joven y Alocada” de Marialy Rivas. Navegant entre les contradiccions de la seva experimentació continua i l’ambient repressor de l’escola i el seu entorn, buida les seves impressions (i aventures) al seu bloc, molt visitat. Amb premis a Sundance (Premi al Millor Guió) i Berlin, ha sigut una de les sensacions de la temporada, i es l’aposta xilena per als Goya. Subratllem també la presencia de “Tiny Furniture” de Lena Dunham, creadora revelació d’aquest any gràcies a la sèrie d’HBO, “Girls”. El 2010 va guanyar premis en diferents certàmens com ara Sarasota Film Festival, Los Angeles Film Critics Association, The South by Southwest Film Festival i Independent Spirit Awards. Una pel·lícula feta amb humor i desimboltura sobre les frustracions d’una llicenciada que ha de tornar a casa després d’acabar la universitat.

Amb aquesta avanç de programació el Festival REC continua de forma consistent al llarg de 12 edicions amb la seva aposta per donar visibilitat a nous corrents i nous creadors, obrint una porta a la diversitat temàtica i creant un aparador amb el millor cinema actual.

EL FESTIVAL REC OBRE UNA CAMPANYA DE MICROMECENATGE A KIFUND

El REC, Festival Internacional de Cinema de Tarragona llança una campanya de micro-mecenatge per continuar amb la seva tasca de promoció de nous creadors i oferir al públic un projecte de qualitat. La plataforma escollida ha estat Kifund, la primera plataforma nascuda en Espanya dedicada al crowdfunding exclusivament per recolzar projectes audiovisuals.

El Festival REC vol retornar el suport rebut tant per part del públic, com per part de professionals, empreses o institucions, donant l’oportunitat de participar activament en la creació d’aquesta Edició Especial.

Es tracta d’una campanya de micro-finançament basada en recompenses “reals” orientades a gaudir de les propostes del Festival. A més, aquesta campanya s’ha creat d’acord amb diferents entitats turístiques de Tarragona, per descobrir l’oferta cultural que ofereix la ciutat durant la tardor.

Mitjançant Kifund, s’ha preparat una venta anticipada amb promocions exclusives, que només estaran disponibles a través d’aquest portal.

Trobem recompenses en concordança a les aportacions, dirigides tant a públic com a empreses i institucions. El ventall de donacions van des dels 5€ fins als 2000€. S’inclouen abonaments amb subscripcions a FILMIN, entrades combinades de pel·lícules i activitats nocturnes de RECLANUÍ o paquets de cap de setmana amb allotjament a l’Hotel Husa Imperial Tarraco (4 estrelles), un dels patrocinadors oficials del Festival.

A més, per a les empreses i institucions interessades en patrocinar o col·laborar oficialment amb el Festival REC, s’han pensat dues aportacions específiques amb accions focalitzades en fer visible la presència de la seva marca.

Amb la ajuda de tots s’aconseguirà que aquesta Edició Especial del REC sigui realment extraordinària.

Per fer la vostra aportació :
http://www.kifund.com/es/project/rec-festival-internacional-de-cinema-de-tarragona

El festival REC presenta la seva nova edició a Tarragona, amb canvi de dates

Després de posposar al inici del 2012 la nova edició degut a la situació de crisi actual, Festival REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona canvia de dates en la propera Edició Especial del festival, que tindrà lloc del 9 al 18 de novembre en diverses localitzacions de la ciutat de Tarragona, amb una programació diària i fidel al seu esperit. El Festival REC va néixer el 2001 i amb 11 edicions es va consolidar com l’esdeveniment audiovisual de referència del Sud de Catalunya  i una aposta per la innovació reconeguda per crítica i públic, amb 10.000 espectadors. Ara es presenta de nou, amb un canvi de dates i novetats a la seva programació.

La nova edició del Festival REC aquest 2012 ha estat possible gràcies al recolzament d’institucions com ara l’Ajuntament de Tarragona,  la Generalitat de Catalunya, el Ministerio de Cultura i també d’entitats privades del sector de l’hostaleria i el turisme de la ciutat. Però sobretot, ha estat possible gràcies al massiu recolzament popular de la gent de Tarragona i tot el territori, així com a la reacció de companys del sector.

L’Edició Especial del Festival REC es planteja com una oportunitat davant les noves circumstàncies. Serà una plataforma de difusió i promoció per a nous creadors de l’audiovisual i un punt de reunió i referència tant per a professionals com per a aficionats i ciutadania. Però, a més, incorporarà nous elements, reestructurant el programa del festival, mantenint la qualitat i potenciant l’essència.

Es subratlla la importància del concurs de llargmetratges internacional Opera Prima, secció que comptarà amb les millors noves pel·lícules dels nous creadors nacionals i internacionals, que compten amb l’aval dels principals festivals arreu del món. Totes les pel·lícules a concurs seran d’estrena a Catalunya algunes també són premiere a Espanya.

En aquesta edició es continua amb una programació de qualitat que busca la diversitat de gèneres. La programació aposta per les propostes temàtiques que recullen línies creatives del cinema contemporani, amb el programa especial ”Girls on fire”, amb pel·lícules actuals filmades per joves directores que capturen una realitat actual i un nou sentir d’una generació.

Seguint amb l’aposta per noves corrents i creadors es farà focus en una cinematografia nacional, més enllà de subratllar una temàtica o un corrent artístic, que ha destacat per la seva qualitat i valors. Enguany l’escollida per a la retrospectiva nacional serà Islàndia. Conegut els últims anys per la seva fallida econòmica i posterior i singular recuperació com a país, gaudeix d’una saludable producció cinematogràfica, que tot sovint parla d’aquesta realitat, i d’una gran collita de nous directors que han tingut presència en els grans festivals de cinema del món.

A més a més, hi haurà altres activitats dintre del marc del festival, com trobades professionals, activitats nocturnes, propostes educatives i d’altres que s’aniran anunciant al llarg d’aquests dos mesos.

En definitiva el pròxim novembre gaudirem de més pel·lícules, més nous directors, més descobriments, més emocions, més cinema. Més REC.

Festival Internacional de Cinema de Tarragona

c/ Arquitecte Rovira, 2.
43004 Tarragona (SPAIN)
(+34) 977 235 919
www.festivalrec.com
info@festivalrec.com

Comunicat sobre la situació actual del Festival REC

El 7 de maig de 2011 va acabar el que podem qualificar com una de les edicions de més èxit del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona. Un cop acabat el festival, com cada any, els convidats tornaven a casa, les pel·lícules anaven a un altre festival i l’organització ja maquinàvem què faríem el pròxim abril i maig. S’obria un període de redacció de memòries, acompliment de compromisos amb patrocinadors, col·laboradors i proveïdors, i de plantejament de temàtiques i propostes per a la pròxima edició. Tot seguia el seu curs, tret d’un pagament important que no s’acabava de fer efectiu. Vam arribar a les acaballes del 2011 sense que el Consistori completés el pagament d’una important xifra econòmica a l’organització del Festival REC. Això ens feia arribar al nou any sense fer els tancaments i balanços pertinents, i sense concloure els acords amb tots els col·laboradors.

Llegir més →

Calendari de Publicacions

August 2017
M T W T F S S
« Oct    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Arxiu de Publicacions