Cloenda // Clàssics al dia

Marcel Pey + “Magnetrón i Telefunken”

El Festival ofereix tots els anys un espectacle de producció pròpia dissenyat especialment per a la cloenda: un viatge visual pels grans moviments d’avantguarda, musicat en directe per artistes experimentals. En aquesta Edició tan Especial hem volgut recuperar tot un clàssic: Marcel Pey, artista gràfic, fotògraf, poeta inclassificable, un dels exponents de l’avantguarda catalana, les seves peces estan presents als museus més importants del país.

Diuen que Jean Luc Godard va dir que per fer una pel·lícula només cal una pistola i una noia. Sembla que Marcel li va fer cas poblant les seves filmacions de dones misterioses, i armes juganeres i esmolades. Ombres i cossos poètics que omplen la pantalla i reclamen l’atenció de l’espectador. Tot passat per una boirina vermella i les referències/homenatges a Warhol, a Dwoskin, a Philipe Garrel. Produïdes principalment als anys 70 i en Super8, una de les seves obres va ser inclosa al programa “Del extásis al Arrrebato. 50 años del otro cine español”, (produït pel CCCB i Cameo), i que ha rodat des de 2001, pels més prestigiosos museus i filmoteques de tot el món.

Les peces seleccionades es projectaran amb una banda sonora original, interpretada en directe i creada especialment per a aquestes imatges. Músics còsmics de Don Simón i Telefunken i Teatre Magnètic, s’han unit en una nova banda per dotar d’una nova vida onírica les encisadores imatges que depassaran la pantalla efímera del Tinglado 2.

Amb la col·laboració del Centre d’Art de Tarragona, del Port de Tarragona i del programa Xcèntric del CCCB

 

  • diumenge 18 // 19:00 HCA TARRAGONA CENTRE D’ART